Min dagbok

Vardag i Dar

2008-02-11

Tillbaka i Dar efter några dagar på Zanzibar, där vi var på Sauti ya Busara(Songs of Wisdom) music festival, Stone town,Oldfort. Magnus Ehn kom hit för en vecka sen och var med på festivalen.

Det var väldigt bra och roligt. Ungefär som Uppsala reggea-festival, med lugn och bra stämning, blandade åldrar. Fast mer folk som satt framför scenen. Och ingen direkt reggea. Afrikansk traditionell musik, och några band som var lite "afro-poppiga". Så var det såna stånd som det brukar vara på festivaler med försäljning av kläder och prylar. Vidar får mycket uppmärksamhet, det är ju inte så många vita bebisar här. Och så är han glad o nyfiken och har bulliga kinder som alla vill känna på.

 

Så badade vi och spelade yatzy på dagarna, och festivalade på kvällarna. På söndagen  var vi ganska trötta. Magnus åkte vidare på Zanzibar, och vi åkte hem till Dar.

Idag har jag och Vidar varit nere hos Emma och Sonya som bor på gården och lekt lite. Emma visade mej hur man knyter sitt barn på ryggen med en kitanga. Tygerna har vackra färger.